Karlby Tidende

5. Årgang

Julen 2006

Lone Flytter
København december 2005
Lone er flyttet sammen med Troels, de bor nu i Troels’s lejlighed på General Bahnsons vej på Frederiksberg. Lone har fremlejet sin lejlighed på Nørrebro.

Nete's arbejde
Varnæs 22. december 2005
Nete har fået nyt arbejde. Qualitetskontrolarbejdet på Danfoss var efterhånden en belastning, hun syntes ikke, at firmaet gjorde nok for at forbedre på produkterne, når der kom klager fra kunderne. Så den 1. februar begyndte hun til at arbejde hos Agramkow i Sønderborg.

Det "nye" hus i Ribe
Ribe december 2005
Kirsten og Bjørn er for alvor gået i gang med at få indrettet deres hus i Ribe, så det passer til deres behov.
De skjulte tagrender er rykket ned og der er kommet nye frithængende op, alt indmad i bryggerset er revet ud og der er sat helt nyt og flot inventar op.
I den lille mellemgang ved værelserne er der kommet nyt trægulv.

Frede er død
Fredag 17. marts 2006
Frede er ikke længere iblandt os. Se mere side 4.

Sommer ved Varbjerg
24. juni 2006
Hvad er en sommer uden børnebørn, og hvad er en sommer uden at fange krabber? Begge dele er utrolig kedeligt. Så også i denne sommer har Lisbet, Mette og Max været ude at fange krabber. I år var der bare en ekstra udfordring, for der er flest krabber ved bølgebryderne, men bølgebryderne er også „de store grimme muslingespiser", dvs. at hvis man fisker for tæt på stenene, så er der fare for at fiskesnøren med maddingen kiler sig fast mellem stenen, og så er der brug for farfar til at få snoren fri igen.

Side - 1 -

Med GYS i New Zealand
Februar 2006
Henning’s gymnastikhold har været i New Zealand for at lave gymnastikopvisninger rundt om i landet.
Det begyndte med New Zealand Mastergames i Dunedin på Sydøen. Efter den første opvisning i Dunedin var der tid til turistture, hvor den første gik til Moeraki Boulders, som er nogle kæmpe store kugleformede sten, som kommer ud af klinterne, når havet under stormvejr skyller jorden væk omkring dem. Der blev også tid til ture, hvor vi så på Albatrosser og Pelssæler. Vi sejlede med husbåd og så på delfiner og hvaler. Langsomt gik turen nord på, hvor vi var på riverrafting, men inde vi forlod Sydøen blev det til en kajaktur, hvor vi så på sæler og sejlede i store bølger i Abel Tasman nationalparken, som ligger ud mod Stillehavet på toppen af Sydøen.
På Nordøen var den store oplevelse vandreturen over vulkanområdet ved Tongariro. Det var en tur på „kun" 17 km, men det tog 8 timer at kommer over. Vi startede i 1200 meters højde. Undervejs var vi oppe i 1883 m og vi endte nede på den anden side i 750 m. Ved målet ventede en af turarrangørerne med kolde øl.
Det blev til i alt 7 opvisninger inden det efter 3 uger i New Zealand blev tid til at sige farvel til de andre GYS’er i Auckland, de drog hjem og vi rejste videre.

 

 

 

 

 

 

 

Side - 2 -

Australien igen
Marts 2006
Da GYS’erne drog hjem, fortsatte vi til Australien, når vi alligevel var så langt hjemme fra, så kunne vi lige så godt tage turen til Australien igen i år.
Nancy og Keld havde bryllupsdag, når der skal være fest, så holder vi os ikke tilbage.
Efter at have hilst på familien tog vi på tur til det sydlige Australien. Turen gik til Canberra for at se Australiens hovedstad. Derpå fortsatte turen mod Melbourne, men på vejen stoppede vi ved Phillip Island, hvor der var motorcykel Grand Prix.
Det var nu ikke det, vi var kommet for. Nej, - vi havde hørt om en pingvin parade. Dvs. at der skulle være et sted, hvor vi kunne se pingvinerne gå på land om natten. Det blev en spændende aften med pingvinerne, der gik i land og vralter over den brede sandstrand for at finde op i klitterne og fodre deres unger. Der blev også tid til en tur i et oplevelseshus med skæve vægge og gulve, det var sjovt at opleve en slæde, som kørte op af bakke helt uden hjælp. Det gjorde den selvfølgelig heller ikke, men sådan så det ud.
I Melbourne vandrede vi rundt og så på byen og pludselig så vi Immigrationsmuseet.
Så kom slægtsforskergenet op i Vibeke. Vi gik ind og kikkede, og fik at vide, at der, den næste dag, var åbent i forskningsbiblioteket.

Vi tog derfor tilbage til museet den næste dag og opdagede, at alt det sjove fandtes et helt andet sted. Derpå gik det med S-tog ud til National Archives of Australia, efter at have lagt alt vores håndbagage i en boks, blev vi lukket ind i „de hellige haller". Det viste sig snart, at de oplysninger, som Vibeke var interesseret i, lå i Sydney. Vi efterlod navn og adresse og fik at vide, at de ønskede oplysninger ville komme med posten efter nogen tid.
Så gik turen tilbage til familien, næsten - men på vejen tilbage til Newcastle skulle vi da lige have brændt lidt krudt af ved at bestige Australiens højeste bjerg Mt. Kosciuszko - 2228 m. Turen startede lige inden solopgang, og mens vi gik mod toppen, stod solen op, og de første stråler faldt på, hvad der senere viste sig, at være toppen, vi stilede imod.
Vel tilbage i Newcastle blev der holdt en fin fest til ære for Nancy og Keld, som nu har holdt hinanden ud i 40 år.

Side - 3 -

Gode og dårlige Nyheder
Søndag 19. marts 2006
Lone modtog os i Kastrup, hun havde først en trist nyhed, Vibeke’s far, Frede døde fredag aften, så nu ved vi godt, hvad Vibeke skal lave de næste 14 dage (mindst).
Den gode nyhed var, at Lone havde fået nyt arbejde fra 1. maj. Så nu skal hun ikke længere bruge næsten 3 timer på transport hver dag, men kun ca. ½ time for at komme til Virum. Hun skal arbejde for Dansk Miljø Rådgivning.

 

 

Sct Hans ved Varberg
Varbjerg 23. juni 2006
Til Sct. Hans samledes hele familien ved Varbjerg. Det er altid hyggeligt, der er både et stort bål, mange mennesker og så et flot fyrværkeri.

Kursus på Tietgenskolen i Odense
Maj 2006
Arbejdsformidlingen havde fundet et regnskabskursus til Vibeke, så hver morgen tog Vibeke bilen og kørte til Odense, hvor hun deltog i et grundlæggende regnskabskursus. Resultatet skal blive, at hun bliver i stand til at klare regnskaberne i mindre firmaer.

Side - 4 -

En regning fra Australien
Juni 2006
En dag dukkede der en regning op fra National Archives i Australien, hvis Vibeke vil have de ønskede oplysninger, skal hun sende 120 kr. til Australien. Det gjorde hun. Hun sendte så en mail og spurgte om betalingen gjaldt alle de oplysninger, hun havde bestilt. Svaret var; at det var det. En måneds tid senere modtog hun så en kuvert med oplysningerne om én af personerne. Det var ham, hvis oplysninger lå i Canberra. Oplysningerne fra Sydney er aldrig dukket op.

Familien fra Ribe på campingtur
Treldenæs 7. juli 2006
Da Bjørn skulle fejre fødselsdag, var familien taget på campingtur til Treldenæs. Vibeke bagte den traditionelle jordbærlagkage, og så gik turen til Treldenæs, så hverken vi eller børnebørnene blev snydt for lagkage. Det var en dejlig campingplads med en stor „svømmepøl". Han har opført sig godt i det forgangne år, for det var et dejligt vejr.

 

Mette er begyndt i 1. klasse og Lisbet i 0.
Ribe August 2006
Nu er Mette kommet rigtig i skole hun er begyndt i 1. klasse på Nørremarksskolen, så hun har kun 2 minutters gang til skole hver morgen.
Lisbet er også begyndt i „at gå i skole", nu er hun snart lige så stor som Mette, for nu går hun i skole. Det er også på Nørremarksskolen.

Vibeke har fået nyt arbejde
Efteråret 2006
Vibeke begyndte efter sommerferien på et økonomikursus på handelsskolen i Assens i samarbejde med AF i Middelfart. Det har ført til, at hun nu har fået arbejde. Hun er blevet „altmuligkvinde" hos den elektriker, som udførte elektrikerarbejdet på vores nye hus. Hendes væsentligste opgaver er, at skrive fakturaer, føre regnskab og passe forretning. Hun var helt stolt, de første gange hun kom hjem fra forretningen og havde solgt et komfur eller en vaskemaskine. Nå, sådan noget bliver også hverdag.

Side - 5 -

Farfar passer børnebørn
Efterårsferien 2006
I efterårsferien kom Mette og Lisbet på besøg. Den første dag var det trist vejr, men alligevel gik turen til stranden. Resultatet var da også, at der kom vand indenbords i støvlerne og bukserne blev våde. På trediedagen var der ikke ret meget tørt tøj tilbage. Da det heldigvis var blevet et dejligt solskinsvejr, selv om der ikke var så meget tørt tøj på lager, besluttede vi alligevel at gå en tur til stranden. Men betingelsen var at bukser, strømper og sko skulle af, så var vi sikre på, at der ikke kom vådt tøj med hjem den dag. Farfar havde puttet håndklæder i lommen for en sikkerheds skyld. Efter at der var blevet leget i det lave vand, bad Lisbet pludselig om, om hun godt måtte tage underbukserne af, så hun kunne sætte sig ned i det lave vand.

Det, syntes farfar, var en dårlig ide, for så blev blusen våd. Så hvis bukserne skulle af, så skulle trøjen også. Resultatet var en splitter nøgen Lisbet, som løb rundt i vandet i oktober måned. Hun fik blot at vide, at hvis hun kom til at fryse, så skulle hun komme op og blive tørret og få tøj på. Sådan blev det, og ingen frøs (næsten) og intet vådt tøj med hjem den dag, men alt det våde tøj, som var blevet vasket og hang hjemme på tørresnoren, det blev tørt. Der var et par piger og en farfar, som havde en herlig dag ved vandet.  

 

Side - 6 -

Henning sender computere til Zanzibar
Efteråret 2006
I august, september, oktober og lidt ind i november har Henning været travlt beskæftiget med at rense computere og harddiske henholdsvis for støv og data. Alle maskinerne blev skildt ad og støvsuget inden i. Derpå blev alle harddiske renset med et program, der hedder Killdisk. Killdisk renser harddiskene så der ikke kan findes data på dem længere. Derpå blev diskene formaterede og der blev installeret Windows på alle maskinerne. Maskinerne blev pakket i en 20 fods container (20 fod svarer til en 6 m lang container).

Slægtsforskningen
Selv om Vibeke er begyndt at arbejde, er det alligevel blevet til nogle ture til arkiverne. Vibeke har ofte fri om fredagen for da er el-forretningen lukket. Det er både blevet til ture til arkivet i København, Odense og Viborg i år.
Sidste vinter gik Vibeke på aftenskole for at lære om slægtsforskning, i år har jeg fået lov at komme med. Min Anetavle er nået et stykke.


 

 

De fleste computere fik jeg fra Aalborg Universitet Esbjerg, men jeg har også kørt mange km rundt i Danmark, for at hente computere og andet tilbehør. Computerne afsejlede fra Århus den 12. november med Emma Maersk med kurs mod Zanzibar, hvor de skal bruges på folkeskoler. Jeg har også sendt 6-vejs-strømskinner, så de ikke behøver at skifte alle stik på computerne for at få gang i dem. I Zanzibar bruger man engelske stikpropper i stikkontakterne, så de danske stik kan ikke sættes direkte i væggen dernede. I containeren er der også et sæt skruetrækkere og reservedele.
Containeren forventes at være fremme i Zanzibar 18. december.

 

Side - 7 -

Efterårsstorm og oversvømmelser
Varbjerg 27. oktober 2006
Her kommer lidt om det, der har været efterårets samtaleemne ved Varbjerg.
Den 27. oktober kom den første storm, vinden gik i vest og så blæste det helt vildt, men det gik ikke helt, som vi havde ventet. Det blev nemlig lavvande, alt vandet blæste ned i Østersøen. Da stormen lagde sig, kom vandet roligt tilbage og vi fik højvande ca. 70 cm over daglig vande, men højvandet var ikke noget problem. Den 1. november inden vandet var nået at slippe ud af Kattegat, rejste der sig en ny storm denne gang fra nord. Det skulle vise sig at blive en grim oplevelse særligt for dem på de lave områder. Der var mange huse med op tll 50 cm vand over gulvbrædderne. Da mørket faldt på var vandet steget til ca. 1 m over daglig vande, men det steg fortsat hele aftenen og først kl. 21, nåede det den højeste vandstand, som blev på ca. 1,7 m over daglig vanstand. Det betød oversvømmelser og ødelæggelser af kysten og Bro Strandvej. Der blev meget at lave for de kommunale vejmænd den næste dag, der var tang, sand og grus på vejbanen og på 2 steder var vejen så undermineret af asfalten var brudt sammen. Vandet havde også været så højt oppe, at det var gravet jord væk fra det grønne område mellem stranden og vores hus.

Henning handicappet
Varbjerg 30. oktober 2006
Henning har været til gymnastik på mandagsholdet og under spring på en airtrack, har han brækket en mellemfodsknogle i den venstre fod. Så han er forhindret i at lave gymnastik de næste 4 til 6 uger.

Tilbage til Hovedsiden eller gå til Anetavlerne

Opdateret: 15. maj 2007. HK.